Minőségi jogi szolgáltatások.
Minőségi jogi szolgáltatások.

- Elérhető áron!

press to zoom
Minőségi jogi szolgáltatások.
Minőségi jogi szolgáltatások.

- Elérhető áron!

press to zoom
1/1
Bemutatkozás

 

Tisztelt Látogató!

 

-Köszönöm, hogy felkereste a honlapomat!

 

dr. Bottlik Gyula ügyvéd vagyok.

 

Célom, hogy a kihívásokkal teli mindennapjaiban magas színvonalú jogi szolgáltatásokat nyújtsak Önnek, közérthető nyelven és - nem utolsó sorban - korrekt, az ellátandó feladattal arányos áron.


Változatos területeken megszerzett szakmai tapasztalataim révén bizonyos vagyok abban, hogy az Önt foglalkoztató jogi kihívásokra a legmegfelelőbb konstrukciót fogjuk az együttműködésünk során megtalálni!

 

A szakmai felkészültséget kiemelten hangsúlyosnak tartom, ezért folyamatos szakmai továbbképzések révén mindig a lehető legkorszerűbb és legnaprakészebb jogi megoldást kívánom nyújtani Önnek. A jogi képviselet ellátása során a folyamatos ügyféltájékoztatás és a párbeszéd híve vagyok.

Az ügyvédi munkámat a korszerű technológiák igénybevétele mellett, ill. azok készségszintű ismeretével, valamint megfelelő modern infrastruktúra támogatásával látom el. Működésem során minden esetben Ügyfélbarát szemléletmódot alkalmazok, melynek hangsúlyos eleme a jogi-szakmai problémák érthető és szemléletes formában történő megtárgyalása.

      Jogi szolgáltatások

Működési területem főként a polgári jogi jogterülethez tartozó változatos tárgyú szerződések készítését, okiratszerkesztést, peres és peren kívüli jogi képviseletet, pénzkövetelések és egyéb jogi igények érvényesítését, ill. jogi-szakmai tanácsadást ölel fel. 

 

Egyik kiemelt működési profilom az ingatlanügyletekkel összefüggő jogi szolgáltatás-nyújtás. -Legyen szó akár ingatlan adásvételről, ajándékozásról, ill. más ingatlan tárgyú ügyletről vagy társasház-alapításról, használati kérdések rendezéséről, bizonyos vagyok abban, hogy szolgáltatásaim a megelégedésére fognak szolgálni! Bonyolultabb, összetettebb és akár kevésbé szokványos ügyekben (pl. problémás banki hitelekkel érintett ingatlanügyletekkel, terhelt ingatlanok tranzakcióival összefüggésben) is szívesen állok a rendelkezésére; e körben is igen széles körű tapasztalattal és elégedett Ügyfelek referenciájával bírok.

Ingatlanok és ingóságok adásvételével, ill. ezek más jogi tranzakcióival, a kapcsolódó közterhekkel és ezek jogi optimalizációjával; társasházi, birtokjogi vagy más jogvitákkal összefüggő kérdéseivel forduljon bizalommal hozzám!

Vállalkozásával kapcsolatos üzleti tárgyalásai során, vagy üzleti-jogi problémáiban szívesen segítek; igény szerint teljes körű jogi képviseletet és tanácsadást vállalok, akár angol nyelven is !

 
Hírek és aktualitások

 

2021. szeptember 27.

Számos változás az ingatlanjogi szabályokban - változó gyakorlat; új jogi szabályozás 

 

A teremgarázs-eladások tekintetében a közelmúltban született új kúriai döntés nyomán jelentősen változik a gyakorlati tennivalók köre. A közeli jövőben ezen túlmenően is számos jelentős változás fogja érinteni az ingatlanügyleteket, ezért a szakértő segítség elengedhetetlen!

-Ha ingatlanügyletben érintett, Önnek is érdemes megfelelő időben szakmai segítséget kérnie, jogi konzultációhoz kérjen időpontot; alább könnyen megteheti!

2022. január 3.


Változtak a termőföldnek minősülő ingatlanok szerződéseinek kifüggesztésére vonatkozó szabályok

 

A Földforgalmi törvény 2022. január 1. napján hatályba lépett módosítása az eddigi eljárási rendet megfordítja: a korábbi gyakorlattól eltérően az adásvételi vagy haszonbérleti szerződést első körben nem a föld fekvése szerinti települési önkormányzat jegyzőjének kell megküldeni, hanem a szerződés előzetes megvizsgálása céljából a mezőgazdasági igazgatási szervnek (a föld fekvése szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal földhivatala). 

(További részletek a HVG-ORAC cikkében.)

 
Kapcsolatfelvétel

 

 

 

 

vagy okostelefonjával

olvassa le a *QR-kódot,

és mentse a névjegyem:

 

*A QR-kód leolvasásához ingyenesen telepíthető mobilalkalmazás lehet szükséges.

Főbb praktizálási  területek:


Ingatlanjog

 

Szerződések joga

CSOK (új és használt ingatlanra),

Falusi CSOK

Társasházakkal összefüggő jogi ügyek

Ingatlanok használati megosztásával összefüggő megállapodások

Peres és peren kívüli igényérvényesítés ill. jogi képviselet, mediáció

Fizetési meghagyásos (FMH) eljárások

Végrehajtás, behajtás alatt lévő, ill. harmadik személyekre (követeléskezelőkre) 

engedményezett tartozások rendezésével kapcsolatos komplex képviselet

Birtokvédelmi ügyek

Közbeszerzési jog

 

​Gazdasági és kereskedelmi jog

Fogyasztóvédelem

 

​Munkajog, közszolgálati jogviszonyok joga

 

Öröklési jog, végintézkedések

(végrendeletek készítése és kapcsolódó jogi tanácsadás), hagyatéki ügyek

Házassági és családjogi ügyek, perek

Informatikai jog

 

Alkotmányjog és közigazgatási jog